Ολυμπιακή εβδομάδα (τμήμα γαλλικών)

Για Γονείς και Κηδεμόνες Για Εκπαιδευτικούς Δράσεις Εκδηλώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εν όψει των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων  στο Παρίσι, το τμήμα Γαλλικών της Στ΄ τάξης του σχολείου μας είχε τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχει στην Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα. 

18.000 μαθητές-τριες από σχολεία όλης της Ελλάδας αλλά και από την Ακαδημία του Παρισιού συμμετείχαν σε αυτή τη δράση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

Οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω τηλεδιάσκεψης την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Μαρία Ντάνου. 

Της έθεσαν απευθείας ερωτήσεις σχετικά με τον αθλητισμό, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε. Η δική μας ερώτηση,  που δε δίστασε να την κάνει σε ελληνικά αλλά και σε άψογα γαλλικά, μία μαθήτρια του τμήματος γαλλικών, ήταν η εξής: «Ποια στιγμή ξεχωρίζετε στην αθλητική σας πορεία;» Μας απάντησε  πως ήταν η τελετή έναρξης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που  διεξήχθησαν στο Πεκίνο, και η ίδια ήταν η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής και άνοιξε την παρέλαση όλων των αθλητών των υπόλοιπων χωρών.

 Μέσα από τη συνομιλία μάς απέδειξε περίτρανα ότι εκτός από σπουδαία αθλήτρια είναι και σπουδαίος άνθρωπος και προσπαθεί να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την χώρα μας σε Παγκόσμιο Επίπεδο.

Επιπλέον ενημερωθήκαμε για τη διεξαγωγή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, για την πρωτότυπη τελετή έναρξης που θα λάβει χώρα στο Σηκουάνα, τον ποταμό που διασχίζει το Παρίσι, καθώς και για τα 4 νέα ολυμπιακά αθλήματα. 

Rendez-vous (ραντεβού) λοιπόν το καλοκαίρι στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες! 

Αφήστε μια απάντηση